Biografija

Top Stripper so slovenski blues – hard rock band, ki deluje od leta 2009.  Izvajajo avtorsko glasbo, ki temelji na močnih kitarskih rifih in udarni ritem sekciji, visokem vokalu, večglasnem petju, ki skupaj tvorijo nepozabno glasbeno singerijo.  Duša in svojevrstnost skladb se najbolj čutita skozi prvine starega ameriškega delta bluesa. Kljub svoji mladosti so Top Stripper na odru suvereni in samozavestni, saj se zavedajo, da publiko lahko osvojiš le s tem, da jim daš vso svojo energijo.

Prebuditi znajo vsako rokovsko usmerjeno občinstvo, kar so nemalokrat dokazali ravno v Cvetličarni kot predskupina različnih rock zasedb. Tam so nastopili z mnogimi znanimi skupinami (TriggerFinger, Guns 2 Roses, Letz Zep, Siddharta, Big Foot Mama, Tabu, Janez Bončina Benč). Izkušnje pridobivajo tudi na drugih odrih širom Slovenije, za seboj pa imajo tudi nekaj nastopov na festivalih, (Orto Fest, Schengenfest z Morcheeba in H.I.M.)

Top Stripper, so marca letos, izdali svoj prvi studijski album z naslovom »Luck Don’t Come Cheap«. V tem trenutku, svoj album uspešno predstavljajo po slovenskih radijskih postajah in koncertnih odrih, njihov cilj pa je, nastopiti in se predstaviti na čim večih festivalih in odrih širom po svetu, počasi pa že pogledujejo proti nastanku novega albuma.

Top Stripper so slovenski blues, hard rock band, ki deluje od leta 2009. Fantje so se našli in ostali skupaj verjetno prav zaradi dejstva, da vsi brez izjeme živijo za to, kar počnejo in to počnejo z vsem srcem. Izvajajo avtorsko glasbo, ki temelji na močnih kitarskih rifih in udarni ritem sekciji, visokem vokalu, večglasnem petju, ki skupaj tvorijo nepozabno glasbeno sinergijo.  Duša in unikatnost skladb se najbolj čutita skozi prvine starega ameriškega delta bluesa. Navdih za besedila bolj ali manj izvira iz resničnih življenjskih situacij, v njih se čutita razmišljanje posameznika ali mentaliteta celotnega banda.  Kljub svoji mladosti so Top Stripper na odru suvereni in samozavestni, saj se zavedajo, da publiko lahko osvojiš le s tem, da jim daš vso svojo energijo.

Pevec Jaša pravi: »Blues je bil vedno osrednji del naše glasbe, na bluesu smo vse gradili. Čutimo ga, ker pa smo po srcu vseeno hard rockerji, smo se odločili za preplet teh dveh žanrov.«

 

Od svojega začetka so vadili v ljubljanskem klubu Cvetličarna, kjer so prebijali ledino tudi pred večkrat popolnoma polnim klubom, kar pomeni pred 1.400-glavo množico. Njihova posebnost je ravno to, da znajo prebuditi vsako rokovsko usmerjeno občinstvo, kar so nemalokrat dokazali ravno v Cvetličarni kot predskupina različnih rock zasedb, ko so jih čakajoči na svoje zvezde pospremili z burnim sodelovanjem pri nastopih, tudi z bučnimi aplavzi in ovacijami. Tam so nastopili z mnogimi znanimi skupinami (TriggerFinger, Guns 2 Roses, Letz Zep, Siddharta, Big Foot Mama, Tabu, Janez Bončina Benč ). Izkušnje pridobivajo tudi na drugih odrih širom Slovenije, za seboj pa imajo nekaj nastopov na festivalih (Orto Fest, Schengenfest z Morcheeba in H.I.M.).

Jure: »Vsi čutimo blues, po drugi strani ga pa more žgat. Blues simbolizira celo vrsto čustev, je žmohten, asociira na seks, je glasba, skozi katero se človek sprosti. Odločili smo se za stil, ki nam je vsem blizu. Vseeno nam je, če smo komu podobni, s kom nas primerjajo in tako dalje, nam je všeč kar delamo in pri tem bomo ostali. Drugače ne znamo.«
Top Stripper so marca letos izdali prvi studijski album z naslovom »Luck Don’t Come Cheap«. Na njem je zbranih 9 avtorskih skladb, ki temeljijo na močnem vokalu in težkih kitarskih riffih, glavni vpliv na njihovo glasbo pa je stari ameriški delta blues. Skladbe so bile posnete v studiu Garbage, za zvočno podobo in produkcijo je poskrbel Drago Popovič, ki je trenutno glavni tonski mojster štajerske skupine MI2.  Pred kratkim so izdali dva singla »Can’t Hear You Cryin’« in »Crazy Child«, za oba so posneli tudi videospot.

V tem trenutku album uspešno predstavljajo po slovenskih radijskih postajah in koncertnih odrih, njihov cilj pa je nastopiti in se predstaviti na čim večjih festivalih in odrih po svetu, počasi pa že pogledujejo proti nastanku novega albuma.

Glasba

Luck Don’t Come Cheap
Izdaja: 2016
Format: CD&Digital


Fotografije


Videi


Kontakt

Vsa polja označena z * so obvezna.